maandag 29 juni 2009

Antwerpen

Heerlijk is dat toch, dat we zo vlakbij Antwerpen wonen! Minstens 1x per maand heb de drang om erheen te gaan, met uiteenlopende redenen: de ene keer om een lekker Belgisch frietje te gaan nuttigen bij Frituur No 1 (of sushi, of Italiaans, Indiaas of tapas), de andere keer om de "vreemdelingenmarkt" af te struinen (mmm, olijfjes, baklava, kaasjes, enorme druiven en meloenen). Op vrijdag de "vrijdagmarkt", en in het weekend wat antiekmarktjes en de brocante- en meukwinkeltjes.
Overal kom je straatartiesten tegen: levende standbeelden, vuurvreters, marionetspelers en muzikanten. En dan ook nog al die prachtige oude gebouwen, binnenpleintjes en kroegen.
Dus, daarom: heerlijk vind ik het.
Twee weken geleden wilde ik graag weer eens naar Dille & Kamille, en dit was de oogst:
Een paar lekkere scrubzeepjes- met lavendel en olijfpitten, wat zaaizaad, miniknijpertjes en rolladedraad (altijd handig voor van-alles-en-nog-wat!) en de kindjes kozen nog een doosje snoepjes:
Ze smaakten helemaal niet lekker, zo'n heel pittige kaneelsmaak (er waren volgens mij nog 40 andere soorten die wel lekker waren), maar de verpakking was gelukkig om op te vreten!
Dit vind ik ook altijd zo mooi: op bijna elk kruispunt in het centrum kun je wel een Madonnafiguur vinden!
Bij Akotee (en Akotwee) ga ik nogal hyperen steeds, Ze verkopen er Kitschkitchen, Pipstudio, dingen van Rice en allerlei andere vreselijk mooie dingetjes. Je kijkt je ogen uit! Deze 2 tafelzeilen kon ik echt niet laten liggen hoor...
Anwerpen, I love you, tot snel maar weer!


5 opmerkingen:

 1. Als ik dit zo zie , moet ik ook maar weer eens gauw naar Antwerpen , voor mij gelukkig ook niet zo heel ver hier vandaan :)
  Dille & Kamille is altijd al één van mijn favoriete winkels geweest , het ruikt daar ook altijd zo lekker , vind ik.
  Mooie dingen heb je gekocht !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige zeiltjes en zeepjes!
  Antwerpen is hier niet naast de deur maar Dille en Kamille wél. Hmm tijd niet geweest..
  fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijkheid zeg......hoezo jaloers?
  Nou en of.......ik zou volgens mij elke week in antwerpen zitten.....ah.....
  Stay cool today

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dille en Kamille kunnen we hier helemaal niet. En dat is voor mijn portomonee maar goed ook denk ik. ik vind geurtjes ook altijd zo lekker.
  dat groene tafelzeil is helemaal geweldig
  groetjes yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh die pastille doosjes, goddelijk! Laatst heb ik ze ook gezien bij iemand anders op haar blog, volgens mij was het Just Jeannette...wat een prachtverpakkingen he! Toen dacht ik ook al...ohhh kwijl kwijl :)
  Antwerpen is te gek, binnenkort wil ik ook weer eens, 't is gewoon zo dichtbij!

  Groetjes, Vero

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Widget by LinkWithin