woensdag 17 juni 2009

We blijven shoppen...

...maar nu gewoon thuis, via Marktplaats! Ik had vorig jaar een viertal tuinstoelen gekocht waar ik nu echt geen bal meer aan vond.
Dat kwam zo: ik houd van zoveel verschillende stijlen en kleuren, en dus had ik het idee om alle kamers een andere inricting te geven: de woonkamer is kleurig, praktisch en kindvriendelijk, het toilet is superkitsch met Rode Rozen en Wulpse Dames (valt wel mee hoor!), de keuken is Mexicana-vrolijk (en wederom behoorlijk kitsch), de slaapkamer "spirituelerig" (Buddha's, stenen, wolken, vlinders, lichtroze, panter(!)) en de computerkamer is gewoon een Enorme Puinzooi, voorzover je dat een thema mag noemen!
De buitenkamer (overkapping-terras-veranda, zo je wil) wilde ik Strak & Simpel hebben. En zodoende kwamen er van die zwart met zilverkleurige stoelen te staan...maar het juttersbloed kruipt waar het niet gaan kan, en al snel was het niet meer strak en simpel.
Want er kwam 2 zeemeeuwen bij, een hert volgde, alsmede een oud vogelkooitje en veel roze kaarsen en voor het ik wist sloegen die stoelen als een tang op een varken!
Mijn besluit stond vast: die stoelen eruit of ik, en ze mochten wat mij betreft geen minuut langer blijven!
Een avondje heb ik op marktplaats zitten struinen, en vond 4 leuke rieten stoelen voor 30 euro! Precies wat ik zocht! En toen ik even later mijn 4 zwarte stoelen aanbood voor 60 euro was er ook meteen een koper! Goed he?
Morgenavond halen we de rieten stoeltjes op, en zondag gaan die van mij op wereldreis naar Almere! De veranda wacht alvast met smart op de nieuwe aanwinsten: ik ben de schuur weer eens ingedoken en de zolder afgeschuimd, en vond weer allerlei leuke dingetjes! Veel in blauw en groen, dat spaarde ik vroeger, en nu komt alles mooi van pas!
Van het weekend is de boel wel af (nou ja, niks is nooit "af" wat mij betreft!), en zet ik de foto's erop, maar hier alvast een paar kiekjes:
Zo zien de rieten stoelen er ongeveer uit.. hieronder tijdelijk een paar groene exemplaren:
Wij eten, drinken, werken, rusten en feesten hier zo vaak als het maar kan! Heerlijk op een kille avond, met terrasverwarming en een plaidje over de knieen, maar ook heerlijk op een bloedhete dag, lekker uit de zon en met een klein briesje
Hopelijk worden die snoeren ooit nog eens weggewerkt door mijn liefhebbende echtgenoot! Een muziekje is wel onontbeerlijk bij een koel glaasje prosecco..
En wie houdt de uitkijk boven OP het terras??? Juist ja, onze Jippo! Stoere kerel, toch?

5 opmerkingen:

 1. Nog even je stoelen dus en dan.....laat de zomer maar komen!!!
  Wat zul je daar heerlijke avonden beleven, een superplek.
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat heb je een ontzettend mooi gezellig plekje ,super gewoon daar zou ik ook wel met een glas bubbles willen zitten ,
  fijne avond
  groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk plekje heb je daar zeg, de rieten stoelen zullen het geheel inderdaad helemaal af maken, ben benieuwd. Ziet er allemaal super gezellig uit. Kan me voorstellen dat je daar vaak te vinden bent en Jippo, [wat een schat] is het ook wel eens met zo's lekker warm dakplekje.
  Je kan om de snoeren weg te werken ook de pot met hedera in de rechter hanger plaatsen dan draai je de ranken om de draden heen en weg zijn ze...

  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Joke,
  Ik kom ook even bij jou langs. Je hebt een gezellige stijl, lekker kleurrijk en volgens mij ben je ook een echte straatjutter met twee rechterhanden!
  Groetjes Jannet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig plekje zo joh! Heerlijk he dat gerommel :)
  Ben super benieuwd naar je stoelen, dat riet is een hele verandering denk ik!
  Tot morgen, je kaartje ligt klaar

  Groetjes, Veronique

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Widget by LinkWithin