zondag 21 juni 2009

Keukenmetamorfose


Bijna twee jaar geleden zijn we verhuisd naar dit huis. Er waren hier zoveel verbeteringen ten opzichte van onze vorige (weliswaar zeer charmante) woonst. De keuken is bijvoorbeeld een echte woonkeuken, lekker ruim en met veel lichtinval. De vorige bewoners hielden van lichte kleuren dus eerst was het zo:
Geld uitgeven aan een nieuwe keuken vonden we gewoon maar zonde; alles zit erop en eraan en het granieten blad is helemaal goed! Daarom besloot ik hem enkel wat op te pimpen. Ik had het plaatje helemaal in mijn hoofd: veel planten en traditionele Mexicaanse spulletjes. Op internet vond ik een importbedrijf en daar kocht ik deze handgemaakte tegeltjes voor boven het aanrecht:
Omdat het nogal langdradig was om iemand te vinden die ze kon zetten, bleef de klus ongeklaard, en na een jaar was ik het wel goed beu. Ondertussen had ik al wel mooie porseleinen knopjes gevonden voor op de deurtjes. (Ik krijg die rare streep onder de tekst niet weg!!)
Die witte inbouwkasten zijn erg praktisch maar ook erg lelijk, en de ruimte was nogal onhandig en kil ingericht. Mij leek het veel gezelliger om de tafel tegen de muur te zetten, en de boel blauw-turquoise te schilderen! De witte kast heb ik voorzien van schoolbord-plakplastic. Superhandig, je plakt het erop en voila! Een boodschappenlijstje en tekenbord voor de meisjes ineen!
Die glazen regenboogkroonluchter paste niet op Olivia's kamer, dus kwam ie boven de keukentafel te hangen. In de groene kast heb ik plek genoeg voor een stukje broodtrommeltic (waarin je een hoop knutselspullen kwijt kunt!) De bovenste rij tegeltjes kregen 3 verschillende kitsch-kitchen-plakplasticjes, helemaal rondom de keuken. Lekker snel gebeurd en ook weer gemakkelijk te verwijderen als ik het beu word...
Mijn sidetable met wat planten erop kleden de kale schuifpui aan, een een hert en een rozen-met-rode-peper-lampjesslinger vrolijken de boel lekker op! Goedkope stoeltjes van Loods 5, en een tafelzeil van Lola, hopla wat een kleur!!
Bij mij weet je nooit hoelang iets hetzelfde blijft, maar voorlopig ben ik hartstikke tevreden met mijn mexkitschkeuken!
6 opmerkingen:

 1. Gezellig zo, met die vrolijke kleuren.
  Die streep komt omdat je waarschijnlijk een link hebt gebruikt? MMM nee geen link te zien, lol. Ik heb het ook wel eens, kan ook door het plaatsen van een foto komen. Ja ik ben geen computer deskundige zoals je ziet, lol.
  Maar later is tie weg, dus is het je toch gelukt :)

  Groetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verschil zeg, erg vrolijk en knus met die kleurtjes.
  Schoolbord plakplastic kende ik nog niet, ga ik toch eens naar op zoek.
  groetjes Jannet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem super super super. Ah nu zie ik de mooie tegeltjes ook, wat goed gevonden ja.
  Vrolijke boel daar...ik hou ervan ik word zo blij van al die kleurtjes.....
  Dit blijft vast heel lang zo....genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een verschil. Van een wat kale witte keuken naar een vrolijke gezellige keuken, leuk om te zien!
  Groetjes Jo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke blog heb je!
  Ik heb je blog net ontdekt, je bent één van m'n volgers ;-)) , en we hebben wel wat overeenkomsten... ik ben ook 12 jaar getrouwd met een Superman, heb 2 kids (jongen en meisje). Dochterlief heet Olivia!
  Nu lees ik even gauw verder ;-)
  Fijne avond nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jee wat een metamorfose! Die voor-foto's had ik natuurlijk nog nooit gezien, zo maakt het je keuken nóg spectaculairder :)
  Stik-gezellig met al die kleurtjes, echt...toen ik voor het eerst in jouw keuken kwam was ik heel erg onder de indruk, dat weet ik nog heel goed...

  Groetjes, Veronique

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Widget by LinkWithin