donderdag 11 juni 2009

Sex!!

Ja misschien een wat misleidende blogtitel, maar het gaat toch heus over een vrijend paartje! Een stelletje hermafrodieten weliswaar, maar de passie is er niet minder om! Dit tafereel trof ik vanmiddag aan op mijn gazon:
Ik was er een beetje te laat bij, want het voorspel was al achter de rug. Dat ziet er altijd heel heftig uit: 2 lichamen die zich bevallig tegen elkaar omhoog kronkelen. Op deze foto zitten ze middenin het hoogtepunt: het "afschieten" van de kalkpijltjes in elkaars halsopening. Dat duurt wel een poosje, en omdat het nogal begon te plenzen ben ik gevlucht en is het niet zo duidelijk te zien.
Misschien dat niet iedereen de voortplanting van de slak kan waarderen, maar het is en blijft een wonderlijk schouwspel! Vervelend is wel natuurlijk dat er kleine slakjes van komen, die zich vreselijk gulzig te goed gaan doen straks aan mijn hosta's en sla....
Joke

1 opmerking:

  1. hihi, op dit moment als ik slakken in mijn achtertuin zie pak ik ze netjes op en verplaats ik ze heel discreet naar de voortuin....daar valt helaas niet veel te snaaien voor ze, ze eten volgens mij geen buxus :)
    maar de hosta's in mijn achtertuin zijn in ieder geval nog intact en dat wil ik graag zo houden :)

    byebye

    BeantwoordenVerwijderen

Blog Widget by LinkWithin