maandag 29 juni 2009
Antwerpen
woensdag 24 juni 2009
Wie het weet mag het zeggen...


Hihihaha wat een lol!!

Nachtmerrie voor de tuinier...
Grrrrrr, ik ben weer overwoekerd, overmeesterd, verslagen en beetgenomen!! Door ZEVENBLAD, jawel! Sinds dat we hier wonen moet ik toch elke maand weer fors de strijd aanbinden met dit ontzagwekkende onkruid. Het groeit, groeit en groeit maar door!
Manlief heeft eergisteren de boel weer eens grondig omgespit, en de avond erop heb ik uren zitten pielen met een miniharkje, om de boel met wortel en al (trachten) uit te roeien. Eigenlijk is er geen kruid tegen gewassen, maar dit artikeltje leek me toch enigszins bemoedigend....
(Begrijp me goed, an sich heb ik niet zoveel tegen -best aardig uitziend- onkruid, maar als de moestuin eronder gaat lijden, en je letterlijk geen andere planten en bloemen meer zit haalt het echt het slechtste in mij naar boven!!)
Zevenblad: kruid of onkruid?
Mijn tuin staat vol van zevenblad, wat is dat voor een kruid?
Zevenblad herken je aan de zeven blaadjes die het kruid meestal heeft. Soms speelt het een beetje vals en heeft het maar vijf of drie deelblaadjes. Toch behoudt het zijn naam zevenblad.
Zevenblad kan tot een meter hoog worden en heeft witte schermbloemen. De bloemen kan je mooi verwerken in bloemstukken, samen met kamille, korenbloemen, klaprozen en korenaren.
Aegopodium betekent geitenpoot en dat slaat volgens sommigen op de vorm van de kroonblaadjes. Maar waarschijnlijk komt de naam van een soort beenjicht (podagra), in de volksmond geitenpootje genoemd. Het zevenblad was vroeger een medicijn voor deze kwaal. In het Duits noemen ze de plant ook wel eens Gichtkraut.
Maar hoe dan ook… De goden mogen je bijstaan, als je deze plant in je tuin ontdekt. Hij heeft een hardnekkige wortelstok en is heel moeilijk weg te krijgen. Je kan hem uittrekken, iedere keer, als een blaadje zijn kop opsteekt. Maar zelfs als er maar een klein deeltje van de wortelstok blijft steken, heb je binnen de kortste keren weer prijs. Het staat vast dat de plant het niet leuk vindt om iedere keer bij zijn kraag gevat te worden met de spitvork. Uiteindelijk zal hij zijn hebberig gedrag toch wel een beetje inbinden. Zeker als je ervoor zorgt, dat het kruid geen bladgroen kan maken. Dat is bijna de enige manier om hem binnen de perken te houden.
De eigenlijke boosdoeners zijn de Romeinen. Zij zijn komen aandragen met de plant toen ze onze contreien inpalmden. Ze gebruikten het kruid als een soort groente. In sommige streken noemen ze de plant dan ook wel eens Romeinse kervel.
Kan ik met Zevenblad iets anders doen dan me erop krenken?
Dus maak van de nood een deugd en snipper de jonge blaadjes in de sla. Trouwens, waar ligt de grens tussen kruid en onkruid? Zevenblad smaakt lekker en ruikt een beetje naar peterselie. Je kan de blaadjes fijn snipperen en aan de soep toevoegen. Of je kan de blaadjes, als ze wat groter zijn, drogen en fijnmalen. Hiermee kan je dan je rauwkostschotels kruiden.
zondag 21 juni 2009
Keukenmetamorfose


vrijdag 19 juni 2009
Ze zijn er!
donderdag 18 juni 2009
Lekker lunsje!



woensdag 17 juni 2009
We blijven shoppen...




maandag 15 juni 2009
Award doorgeven!

zondag 14 juni 2009
Trolley gepimpt!

vrijdag 12 juni 2009
Het wordt bijna saai!
donderdag 11 juni 2009
Sex!!

Groeien..
dinsdag 9 juni 2009
Satisfy your senses...
maandag 8 juni 2009
Zoveel Mogelijk Harten...
donderdag 4 juni 2009
Verjaardag juffen

Poetsen is leuk!



maandag 1 juni 2009
Pinksterweekend!






