zaterdag 23 mei 2009

Rok & Lol!!

Ow ow ow, wat ben ik toch altijd dol op meerkleurige stroken- en plooirokjes voor mijn meisjes! Maar in de winkel vind ik ze nogal duur, en daar ik zelf handig genoeg ben, kruip ik af en toe (in een inspirationele bui) achter het naaimachien.
Ooit heb ik zo'n strokenrokje ontleed, en kwam tot de conclusie dat het vrij gemakkelijk is om er eentje na te maken. Aan patroon tekenen en knippen en de boel netjes afspelden enzo doe ik niet; ik begin gewoon ergens te knippen en te stikken. Soms valt het resultaat dan flink tegen, want bij naaiwerk moet je achterstevoren en binnestebuiten kunnen denken (het liefst tegelijkertijd ook nog!), en ik heb nu eenmaal niet zo'n vreselijk grote wiskundeknobbel.
Over dit rokje ben ik best tevreden, hoewel ik over de (scheve) paarse naad nog een mooi kantje of lintje moet aanbrengen. Gisteravond heb ik het geknipt en vanavond tussen de soep en aardappelen heb ik in elkaar geflanst!Oorspronkelijk was het een GAP-broekje dat ik gisteren bij de kringloper kocht voor 50 cent! leuk toch?

/>
En mijn meisjes zijn ook weer blij!

2 opmerkingen:

 1. oh, wat een idee! over recyclen gesproken! jij kan er wat van :)
  en je nieuwe plaatje in je header is echt helemaal geweldig...

  Je blog is hartstikke mooi!

  lfs, Veronique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vond je andere header juist zo geweldig leuk.deze ook hoor.ik vind het heel leuk dat je me volgt en ga jou ook volgen.ik vind je blog heel leuk en helemaal mijn ding.ik ben zelf ook dol op alles op pimpen en opleuken.
  ik wens je een heerlijk zondag toe.
  groetjes Stip

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Widget by LinkWithin