vrijdag 14 januari 2011

Tuin-terreur en nieuwe hoop!

Je zult 3 jaar geleden maar je droomhuis+ tuin gekocht hebben- voor flink wat poen natuurlijk ( als in : het kost een paar centen, maar dan hedde ok wa!).
Droomhuis, want: vlakbij het centrum van de stad, maar supergroot en rustig.
Droomtuin, want (en dat was voor mij nog 1000x belangrijker!!) heel groot en he-le-maal privé. Meer een soort stadsparkje, met bomen, doorkijkjes, bogen, moestuintje, groot grasveld, veel fruit 's zomers. En het beste van alles: GEEN INKIJK! Van geen enkel huis rondom.
En dan zul je op een zaterdagochtend maar wakker worden gedreund door het geluid van 3 kettingzagen...
Ik keek uit het raam, en zag dat de bossages van de buren gesnoeid werden. Althans dat dacht ik op dat moment nog. Dat leek me prettig, want in de zomer en het najaar hadden we veel overlast van 1 boompje, met een soort sierpruimpjes. Zodanig dat mijn looppaadje in een glibberige jambaan veranderde.
Maar ze bleven maar snoeien en kappen en zagen, en na een paar uur was alles geveld. Weg 10 meter hoge conifeer, weg laurierbossen, waaiboompjes, klimophagen... Dit over een lengte van zo´n 20 meter. ´s Anderendaags keek vanuit achterin mijn tuin naar voren...en kreeg een enorme shock! Overal zag ik plotseling huizen, daken en ramen...nooit geweten dat het er zo uitzag zonder groen...vreselijk...overal inkijk, weg privé...ik kon wel janken.
Een paar weken lang heb ik gegoogled op ´prieel te koop´ en ´de beste dakboom voor uw tuin´. Maar alles is zo duur, en wij hadden niet gerekend op dit soort uitgaven.
Na veel gepraat, gewik ende geweeg hebben we uiteindelijk gekozen voor 3 leilindes van 3,5-4 m hoog, en een dakplataan. Dit kostte ons € 230,=; bij een boerderij-kweker uiteraard, want bij een tuincentrum zouden we zowat 3x zoveel kwijt zijn geweest. Ik kijk nu erg uit naar de lente om te zien hoe de boel gaat uitlopen! In het voorjaar ga ik op jacht naar wat leuke plantjes voor onder de bomen, en hopelijk hebben we een beetje privacy terug...

1 opmerking:

  1. Oh wat erg zo'n kaalslag, al is het dan in andermans tuin..... Ik hoop dat je door die leibomen snel weer een beetje beschut zit. Niet dat iedereen de hele dag uit het raam hangt om in je tuin te gluren, maar zo voelt het denk ik wel als je ineens allerlei huizen om je heen ziet.
    groetjes
    Juul

    BeantwoordenVerwijderen

Blog Widget by LinkWithin