dinsdag 17 november 2009

Recepten (zie foto's vorig bericht)

MAROKKAANSE KOEK:
1 glas (zelf de grootte bepalen, ik neem een beker van ongeveer 200 ml) zonnebloemolie
1 glas dikke (Turkse) yoghurt
1 glas griesmeel
1 glas bloem
1 glas kokosrasp
1 glas suiker (ik neem oerzoet/sucanat, gebruik geen kristalsuiker meer)
1 zakje bakpoeder
3-4 eieren (al naar gelang de grootte van het glas)

Alles mengen, en dan ruim een uur op 150 graden in de oven (zelf af en toe prikken en controleren).
Af laten koelen, dun met honing bestrijken en kokosrasp erover strooien.
In ruiten snijden en evt de helft in de vriezer voor het bezoek (HAHAHA)!


ZUURKOOLSOEP
2 liter water+ 4 bouillonblokken (tuinkruiden is het lekkerst)
1 rode paprika in blokjes
4 aardappelen in blokjes
1 pot kidneybonen (afgespoeld)
1 zak (wijn/kruiden)zuurkool, het vocht eruitknijpen
1 theelepel kummel (=karwijzaad), heel specifieke maar onmisbare smaak
evt scheutje chilisaus
rookworst in plakjes (of zonder, voor de veggies)

Aardappelen, paprika, zuurkool en kummel in de bouillon koken, zo'n 25 minuten (de aardappels moeten gaar zijn, ze blijven wel hard door het zuur van de zuurkool).
Dan nog de kidneybonen en rookworst door laten warmen. Chilisaus voor de liefhebber.
Lekker met stokbrood en kruidenboter!

3 opmerkingen:

  1. dat klinkt goed, ik ben voor alles in dus dit gaat ik ook proberen, leuk recept weer eens iets anders, groetjes Irma

    ps ik vind je profiel omschrijving erg leuk, je houd van plakplastic en je bent een soort van mamaloe hahahaha ik herken mij daar wel in:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou ja zeg wat een heerlijke snelle service.

    Ga het even kopiƫren hoor. Dit ga ik zeker proberen te maken.......
    Thanks
    Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zie het ineens.....
    NOG VAN HARTE.......Op naar de 50
    Fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen

Blog Widget by LinkWithin