vrijdag 21 augustus 2009

Zoek de verschillen...

Laatst zag ik dit plaatje ergens in een blad staan, en ik was er meteen helemaal weg van! Het is "een behangetje"van Pipstudio, het bestaat uit 6 banen en kost maar liefst (houdt u vast!) € 276,=....
Nee dat kan (en wil) ik er echt niet aan uitgeven, hoe prachtig het ook is!Maar toen bedacht ik me plots dat ik in mijn vorige huis iets soortgelijks had gecreëerd in de trapopgang. Jaren van allerlei lijstjes verzamelen ging daaraan vooraf, oud en nieuw, klassiek en kitsch, degelijk en flut, groot en klein- maar altijd voor een habbekrats natuurlijk! Die lijstjes hingen in het huis dáárvoor verspreid over alle kamers, maar in het toenmalige nieuwe huis voelde ik daar niets meer voor. Tot ik op het idee kwam om alles samen in het trapgat op te hangen. Het zijn kunstkaarten, foto's van dierbaren (mensen en dieren), onze trouwfoto, Maria-plaatjes en wat die meer zij..
In mijn huidige woning hangt alles (en nog wat meer) in de gang op de eerste verdieping(heb ik geen foto van). Inmiddels zijn er ook nog een aantal babyfoto's bijgekomen.
Het is gezellig, want je ziet elke dag alle favoriete plaatjes bij elkaar, en het is ook reuze handig, want je kunt lijstjes die je bijvoorbeeld voor je verjaardag krijgt er ook bij hangen. Je hoeft er dan niet speciaal een nieuw plekje voor te zoeken.
Als je niet van zoveel diversiteit houdt, zou je natuurlijk ook alles in 1 kleur kunnen houden, en alle foto's in zwart-wit-uitvoering gebruiken.
Het is dan wel geen Pipstudio, maar ik ben er nog steeds erg blij mee!
Joke

6 opmerkingen:

 1. Wat een belachelijke prijzen hanteert PiP, ik vind het helaas wel geweldig mooi behang ;-)
  Leuk je gang, en veel persoonlijker met je eigen lieve meisjes en uitgezochte prenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja idioot duur is Pip. Wel mooi maar die rijzen!! Een tijdje geleden zat er in een maandblad een gratis vel papier van hetzelfde!! Heb het blad gekocht en het papier in een lijst gedaan. Goedkoper kan niet lol. Maar wat jij in je trapgat hebt gedaan vind ik ZO leuk dat ik het ook ga proberen! ijn trapgat is nog erg saai maar de jouwe vind ik MOOI!! Bedankt voor het idee en zal er vast wel foto's van op mn blog zetten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar dit is toch veel mooier.
  Eigen foto's en lieve plaatjes van de familie...daar kan geen behangetje tegenop.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Joke,

  Gezellig dat je er weer bent, nou ik vind jou creatie duizend maar mooier dan een behangetje hoor. Zoiets moet je kunnen pakken vind ik. Zelf had ik 14 jaar geleden de zelfde tik, ook allemaal oude, nieuwe en grappige lijstjes verzamelen. Ik heb er toen allemaal foto's in gedaan vanaf dat we jong waren tot zo 14 jaar geleden, het was voor ons nieuwe huis. Het is er nooit van gekomen en ze liggen nog steeds in een la, [zonde hé] Maar als ik het nu zo bij jou zie denk ik dat ze maar eens snel te voorschijn moeten komen want het staat wel heel erg leuk.

  Fijn weekend, groetjes Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is veel leuker hoor! Ik had vroeger op de flat ook een gang vol met wissellijstjes, gevuld met ansichtkaarten die ik leuk vond. En dat was ook heel leuk! Helaas zijn hier de muren van een soort beschuit en kan ik niet meer overal een spijkertje in jassen zonder hele brokken er uit te slaan...
  Groetjes van mama Lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie wand, kan me voorstellen dat je van het behangetjes weg was van Pip is ook super maar dat geld, jammer dat het zo duur moet zijn of niet, dan durf je niet meer te wisselen, er is toch ook zwart, wit behang met fotolijstje?!?!?!? die kun je dan zelf invullen.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Widget by LinkWithin