donderdag 1 oktober 2009

De kiloknaller!

Naast de grote kringloper in onze woonplaats staat een Snuffelloods. Die herbergt allerlei meuk, die ze eigenlijk niet goed kwijt kunnen in de winkel wegens te oubollig of incompleet en wat dies meer zij.

Echte schatten kun je er niet zo vinden, maar toch kan ik bij tijd en wijle de verleiding niet weerstaan om pakweg anderhalf uur in die smerige dozen te gaan staan wroeten naar dingetjes die toch mijn blik weten te vangen.
En iedere graaibeurt wordt eigenlijk wel weer beloond: een apart glaasje, een mooi gebloemd kopje of een te leuk blikje. Zo kom ik toch steeds weer met een vol tasje thuis (waar láát je het allemaal weer??). Aangezien je hier per kilo afrekent ( á € 1,= welteverstaan!) ben je nooit veel centjes kwijt. Aangenaam en spotgoedkoop tijdverdijf dus!
Leuk toch, van die oude blikjes, die iedereen eigenlijk wel ergens van kent?Schoteltjes zonder kopje, kopjes zonder schoteltje...ze zijn toch stiekem de moeite waard! Bovendien zijn ze bijzonder geschikt om een klein presentje van te maken: paar (zelfgebakken!) koekjes erop of chocolaatjes erin, folie met strik eromheen, et voila! Reden temeer om ze toch maar vooral te blijven kopen....

Ach, Van Nelle en Zeeuwse roomboterbabbelaars...sentiment....


3 opmerkingen:

 1. oh daar staat 'ie weer, dat mooie blikje :)))
  ik vind de kiloknaller ook geweldig, ben er deze week nog geweest en zag weer vanalles! heb me dit keer ingehouden want inderdaad...het waren geen schatten en soms heb je ook weleens genoeg!

  ik heb btw vandeweek nog iets gevonden...ik heb 't meegenomen voor jou ( 't was € 3,95 btw hihi) hopelijk de goede kleur, anders hou ik 'm gewoon zelf hoor :) een huishoudgeld-doosje (jeweetwel, met al die gleufjes) inclusief 2 sleutels! in een soort bruin-oranje-rode kleur, ik vond 'm gaaf, hopelijk jij ook :)

  Groetjes, Veronique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh leuk je weer eens te zien in blogland. Nou maar daar vind je toch wel superdingen zeg.
  Dat rode blikje dan met die roosjes......super zeg wat een schatje.
  En de kopjes en het schaaltje. Oh ik zou verslaafd raken aan zo'n winkel.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zeg, ik wou dat ze dat bij ons in de buurt ook hadden, helaas. Je hebt er erg leuke dingetjes op gesnuffeld. Goed idee van die schoteltjes met koekjes....mmmm dat zet mij aan het denken.
  Groetjes Renata

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Widget by LinkWithin