vrijdag 28 januari 2011

Stapelen op vrijdag!

Wat een ontzettend leuk idee Irma (http://allemaalkleurtjes.blogspot.com/)!
Vorige week was ik net te laat, maar ik had alvast een stapeltje gereserveerd!

Theepotjes in 't groen!

donderdag 27 januari 2011

Geboekt!

Oei oei, ik heb de afgelopen week niet 1, niet 2, nee maar liefst 3 (!) vakanties geboekt!
Eerst de zomervakantie, dat wordt 2 weken met de vouwwagen naar de Ardennen. Een kindvriendelijke camping voor echte natuur-scharrelkippen. Geen animatieteam en verwarmd golfslag bad, maar beekjes, kiezeltjes, kampvuur en een ezel...lijkt ons meer dan genoeg voor onze meisjes!
Het tweede uitje betreft een meiden-weekend; we gaan met 9 vrouw sterk in een Drentse boerderie zitten, rijkelijk voorzien van een hoop humor, prosecco en diep-en onzinnige gesprekken!

Het derde weekendje vind ik het meest leuke, want zooooo apart! Met man en meisjes gaan we slapen in een heuse Pipo-wagen!! Al surfend kwam ik deze site tegen: http://www.boheemsparadijs.nl/.
Ik viel van de ene verbazing in de andere! Wat een kitscherige pracht en praal, dat is werkelijk zaligmakend koren op mijn Mamaloe-molen!!
Wij hebben de Bonte Wagen geboekt, voor nog geen € 200,=, inclusief opgemaakte bedden, kampvuur en ponyritjes! Een tuktuk-rit staat ook zeker op ons programma!

Wat een bjoetie!

maandag 24 januari 2011

Mag niet!


Net voor kerst zag ik een echtpaar voorbij ons huis lopen. De man hield plots zijn pas in, wees op ons raam, en samen met zijn vrouw begon hij onbedaarlijk te lachen.

Toen ze voorbij waren gelopen waren, zag ik dat er iets op het raam was geplakt.
En nadat ik het eens goed had bekeken, kwam ik zelf ook niet meer bij....:

Lachen hoor Annabella!

vrijdag 21 januari 2011

Pippie-stijl!

Och och en nog eens och toch!
Kijk nou eens waar ik van de week zomaar tegenaan liep? Een couponnetje tafelzeil, in PiP-stijl!
Precies de maat van mijn salontafel, waarvoor ik een zeiltje zocht, en het paste ook toevallig precies in mijn budget! Slechts € 4,=! Zeg nou zelf, daar kun je het toch niet voor laten liggen! Nee, ik ben er reuzeblij mee, en ook man en kinders worden er helemaal vrolijk van! Poesiëplaatjes van Roodkapje, pimpelmeesjes, halskettingen, muntjes en strikjes, jaaa, dat doet mijn hartje wel sneller kloppen...
Bijkomend voordeel is dat je er ook geen troep op ziet liggen, hahaha!

Kat in de zak?!

Onze Jippo neemt het wel heel erg letterlijk...!

vrijdag 14 januari 2011

Tuin-terreur en nieuwe hoop!

Je zult 3 jaar geleden maar je droomhuis+ tuin gekocht hebben- voor flink wat poen natuurlijk ( als in : het kost een paar centen, maar dan hedde ok wa!).
Droomhuis, want: vlakbij het centrum van de stad, maar supergroot en rustig.
Droomtuin, want (en dat was voor mij nog 1000x belangrijker!!) heel groot en he-le-maal privé. Meer een soort stadsparkje, met bomen, doorkijkjes, bogen, moestuintje, groot grasveld, veel fruit 's zomers. En het beste van alles: GEEN INKIJK! Van geen enkel huis rondom.
En dan zul je op een zaterdagochtend maar wakker worden gedreund door het geluid van 3 kettingzagen...
Ik keek uit het raam, en zag dat de bossages van de buren gesnoeid werden. Althans dat dacht ik op dat moment nog. Dat leek me prettig, want in de zomer en het najaar hadden we veel overlast van 1 boompje, met een soort sierpruimpjes. Zodanig dat mijn looppaadje in een glibberige jambaan veranderde.
Maar ze bleven maar snoeien en kappen en zagen, en na een paar uur was alles geveld. Weg 10 meter hoge conifeer, weg laurierbossen, waaiboompjes, klimophagen... Dit over een lengte van zo´n 20 meter. ´s Anderendaags keek vanuit achterin mijn tuin naar voren...en kreeg een enorme shock! Overal zag ik plotseling huizen, daken en ramen...nooit geweten dat het er zo uitzag zonder groen...vreselijk...overal inkijk, weg privé...ik kon wel janken.
Een paar weken lang heb ik gegoogled op ´prieel te koop´ en ´de beste dakboom voor uw tuin´. Maar alles is zo duur, en wij hadden niet gerekend op dit soort uitgaven.
Na veel gepraat, gewik ende geweeg hebben we uiteindelijk gekozen voor 3 leilindes van 3,5-4 m hoog, en een dakplataan. Dit kostte ons € 230,=; bij een boerderij-kweker uiteraard, want bij een tuincentrum zouden we zowat 3x zoveel kwijt zijn geweest. Ik kijk nu erg uit naar de lente om te zien hoe de boel gaat uitlopen! In het voorjaar ga ik op jacht naar wat leuke plantjes voor onder de bomen, en hopelijk hebben we een beetje privacy terug...

Lentekleurtjes!

Ondanks dat het buiten guur en nat is (hoewel de temperatuur toch vrij zacht is) had ik volop zin om weer eens iets op te leuken, en wel in zachte pastel-lente-kleurtjes: zachtroze en hemelsbaluw.

Dit karweitje zal al heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang in de planning, maar er kwam nooit iets van terecht, wegens geen zin-tijd en noem maar op.

Ik zag er namelijk ont-zet-tend tegenop: schuren is zo'n snertklus! Ik doe het met zo'n muis, dan gaat het sneller, maar door de constante trillingen speelt daags erna mijn tennisarm weer goed op.

En het geeft zoveel vuil; al dat rondwaaiend stof (= verfdeeltjes=vergif) dat toch altijd de weg naar je longen weet te bereiken, stofkapje of niet...

Maar goed, ik heb side-table en salontafel naar buiten gesleurd en heb onder het afdak de boel geschuurd. Daarna heb ik de side-table OP de keukentafel gezet en geschilderd.

Drie keer raden hoeveel tijd dit gigantische werk in beslag nam??? Nou, eh, slechts 1 uur in totaal! Ongelooflijk, daar zit je dan een jaar tegenaan te hikken!

Vanmiddag schilder ik de salontafel en morgen kan de tweede laag op allebei en dan is het fini! Gewoon, zomaar, bij wijze van spreken "tussen de soep en de erpels deur"... en zo heb ik het het liefst. Snel klaar, mooi resultaat en het staat weer voor jaaaren te pronken in je interieur.

Zucht...waren alle problemen maar zo snel opgelost...
Blog Widget by LinkWithin