donderdag 23 juli 2009

Bakken en versieren!



Poepoe, wat een drukke weken heb ik achter de rug zeg! Op 11 juli werd mijn moeder 70, dus boodschappen, hapjes, koffie schenken en tig keer de afwas. De week erop was het huttenbouwen op de school van Annabella, en 2 dagen later was Olivia's kinderfeestje. Dus muffins, appeltaart, kwarktaart gebakken. Maandag 20 juli mocht ze trakteren op de psz, dus ook daar moest iets voor gemaakt worden (en natuurlijk zelfgebakken cake voor de juffies!).
Vandaag was Annabella's laatste schooldag. en die wilde kinderkoekjes uitdelen tijdens de picnick. Morgen nog even met de psz naar de speeltuin, en tja, ook daart hoort weer cake en kruidkoek bij.
Mijn mixer, blender, oven en vaatwasser hebben overuren gedraaid deze week, en nu is de koek wel op wat mij betreft!

Morgen vertrekt mama voor 4 dagen naar de Gentse Feesten met 3 vriendinnetjes! Om papa te ontlasten zit de koelkast vol met handige snacks en pakje drinken. Straks mijn tas inpakken, morgen naar de speeltuin en dan ga ik!!! Prettig weekend allemaal!

maandag 13 juli 2009

Nog meer spulletjes!

En toen kwam mijn zus met nog een paar oude spullen aanzetten. Een paar emmers, ik vind ze allevier leuk! De kleinste gaat verhuizen naar een ander adres.

Deze heeft alvast een bestemming gekregen:

En ow ow ow wat een gelukje: een prachtig rode emaillen zoutpot! Bij haar hing ie altijd buiten met een plantje erin, maar toen ik hem op het aanrecht neerzette, was zijn nieuwe dienstbetrekking meteen overduidelijk:

Tadaaa! Heel handig en hartstikke mooi!
Joke

donderdag 9 juli 2009

Terrasmetamorfose

Ik ben echt wel blij dat ik van ons huis zoveel foto's heb gemaakt toen de vorige bewoners er nog in woonden. Je kunt op deze manier heel goed vergelijken hoe anders alles is geworden.
Ik weet nog dat ik voor de eerste keer de brochure zag en meteen de potentie overal in zag!
En dan is het ook nog eens zo, dat ik alles zo goedkoop mogelijk heb willen doen. Ouwe spulletjes uit eigen bezit, kringloper, marktplaats, bouwmaterialen (trellissen) met korting en noem maar op. O ja, en de krijgertjes van mijn zus!
Nu ziet het er zo uit (op het tafelkleed na dan, ik heb een leuk turquoise geblokt zeil erop liggen). Zoveel gezelliger en er wordt supervaak gebruik van gemaakt! Ik loop uit mijn keuken zo de tuinkamer in!

dinsdag 7 juli 2009

Attente zus!

Mijn zus keek laatst eens rond in mijn opnieuw gedecoreerde "tuinkamer", en zei dat ze ook nog een hoop ouwe spulletjes had, die al een jaar of wat (sinds 2 verhuizingen) in dozen zaten. Toen ze dat zei, herinnerde ik me inderdaad een aantal kannen en melkbusjes die voorheen in haar gang en woonkamer hadden gestaan.
In haar nieuwe huis is alles wat moderner, en daar pasten die antieke dingen niet zo, maar ja, het is wel zonde om ze in de schuur te laten staan.
Of ik dus interesse had? Nou daar kon ik absoluut geen nee tegen zeggen natuurlijk!
Vorige week kwam ze dus met een grote volle doos, het was weer smullen geblazen! Het meeste herkende ik inderdaad volop, oude en nieuwere dingen door elkaar. Alles kreeg meteen een plekje (hoezo propwerk?!), en het ziet er weer stikgezellig uit!
Niet per se helemaal mijn stijl, maar altijd leuk om wat bloemetjes of takjes in te zetten!

Dit vind ik heel bijzonder: het zand-zeep-soda setje voor aan de muur.

Tja, melkbusjes he, ik voel een nieuwe verzameling opkomen!

Dit blauwe spul is van BK, heel oud en nog nooit gebruikt!

Deze groene emaillen kannen heeft mijn overbuurvrouw ook voor het raam staan. Eerst vond ik ze niet bijzonder fraai, but 'they're growing on me'!

Wat ontzettend leuk om zomaar een volle doos met mooi spul te krijgen, precies in de goeie kleuren ook nog, bedankt zus!

zondag 5 juli 2009

Doorkijkjes

Zo leuk toch, het warme begin van de zomer! We maken maximaal en hemelsbreeds gebruik van de gehele tuin. Zwembad, ligstoelen, hangmat, roseetjes en noem maar op, het is heerlijk toeven bij zulke temperaturen!
Alles tiert nu (helaas soms TE-je blijft snoeien!) welig, en dat geeft gezellige doorkijkjes. De eerste bewoners hebben de tuin zo'n beetje gevormd, en aan de lay-out hebben we verder (nog) niks gedaan.Ik vind de opstapjes, boogjes en pergola's leuk! De schuur heb ik wel wit met blauwe kozijnen geschilderd, en er zal nog wel een hoop gaan gebeuren, maar nu even geen grote projecten. Lekker genieten van de zomer!
Hieronder een paar doorkijkjes in mijn tuin:
Uitzicht vanuit mijn keuken de tuin in
Een doorkijkje tussen het hek en de kiwiboom door, met een mooi paars klokje..

Vanonder de pereboom door, niet zoveel peren dit jaar. Gelukkig maar, want al die dronken wespen op mijn gazon prikten mijn kindjes meer dan eens!
Als je onder de kiwi-pergola staat, zie je het schuurtje.
Onder de klimopboog zie je het mooie (vind ik dan) oude hek van mijn vader, ik kan het niet over mijn hart verkrijgen het te schilderen...
Hier kun je lekker zitten als je een beetje naturel-schaduw zoekt; het jammere is wel, dat de kiwibladeren naar volle poepluiers ruiken (en dat ruikt niemand anders, alleen ik!?).
De klimopboog omvat dit beeld
Zucht, ik waan mij in mijn eigen paradijsje...denk de vogeltjes en het kerkklokje er zelf maar bij!
Iedereen een heerlijk zondagje toegewenst!

Blog Widget by LinkWithin